Villa Copenhagen

I hjertet af København ligger det nyrenoverede luksushotel Villa Copenhagen med bl.a. hovedbanegården og Tivoli som de nærmeste naboer. Bygningen er cirka 25.400 m², og en af de største transformeringer i denne bygningskategori i nyere tid. Projektet omfatter en total transformation af den fredede Centralpostbygning fra 1912 til et eksklusivt københavnerhotel, med en ambition om at skabe et moderne hotel og dermed en vibrerende ny del af byen, der kan matche Nyhavn i den anden ende af det indre København. Bygningens ydre udtryk bevares, men der etableres nyt tag og gennemføres en gennemgribende indvendig ombygning.

Hotellet indeholder ca. 390 værelser, flere forskellige restaurant- og barkoncepter samt konferencesal på 1.200 m². Visionen med hotellet er, at det via sin historiske oprindelse, arkitektur, indretning og design er en oplevelse i sig selv. Transformationen omfatter bl.a. hævede gårdrum, grønne haver og pool på taget. Villa Copenhagen er inspireret af en moderne nordisk stil med bæredygtigt design, som samtidig respekterer de historiske elementer i bygningen. Dette ses blandt andet i hotellets imponerende courtyard, som er kendetegnet ved det enestående glastag og den 25 meter lange rooftop pool, som opvarmes af hotellets overskydende varme.

Kullegaard er en del af det samlede rådgiverteam, hvor vi bl.a. har bidraget med vores ekspertise inden for historisk byggeri i forbindelse med bygningens tagrenovering. Derudover har vi varetaget projektering og tilsyn i forbindelse med den samlede renovering. Det er sket i tæt samarbejde med det svenske arkitektfirma Krook & Tjäder, der har stået for udvikling og design af hotellet.

Fotos: Felix Gerlach

Adresse: Tietgensgade 37, 1704 København V

Bygherre: Strawberry Brothers

Omfang: 25.400 m²

Periode: 2017-20

Rådgivning: Arkitektrådgivning

Samarbejdspartnere: HENT AS, Strawberry Brothers, Krook & Tjäder AB m.fl.