Villa Copenhagen

Funktion

Hotel

Bygherre

Strawberry Brothers

År

2017-20

Lokation

København

Omfang

25.400 m²

Bonus

Årets projekt 2020

Anlægssum

Ikke oplyst

Samarbejde

Hent AS, Krook & Tjäder AB m.fl.

Entrepriseform

Totalentreprise

Ydelser

Arkitektur, detailprojektering og fagtilsyn

Transformation til eksklusivt hotel

I hjertet af København ligger det nyrenoverede Villa Copenhagen med hovedbanegården og Tivoli som de nærmeste naboer. Den gamle centralpostbygning, som hotellet var før, blev dengang døbt ’toiletslottet’ af offentligheden, da den var ødslet med ekstravagance og tidens nyeste bekvemmeligheder, udgør en del af den historie, Villa Copenhagen har bevaret i sit nye udtryk.

I 2016 købte Strawberry Properties bygningen, og den har siden undergået en omfattende forvandling til et eksklusivt hotel. Formålet med transformationen har været at bevare bygningens udtryk, og at hotellet via sin historiske oprindelse, arkitektur og design er en oplevelse i sig selv.

Transformation gennem tæt samarbejde
Projektet er udviklet i et tæt samarbejde mellem bygherre og det samlede rådgiverteam HENT A/S og Krook & Tjäder AB, som alle byder ind med deres viden for et moderne og luksuriøst hotel i topklasse.

Fokus har været på at forene det oprindelige udtryk med nutidens ønsker til et moderne byggeri, hvor der er taget hensyn til kommunens krav om, at det der skiftes, skal være identisk med det foregående. Der er derfor udført 1:1 restaurering med bygningsdelstegninger på vinduer, kviste mv. Det betyder f.eks. at de nyindsatte vinduer indeholder restoreglas, så detaljerne i glasset stemmer mest mulig overens med den type glas, der blev brugt i starten af 1900-tallet.

Det færdige resultat er et spektakulært hotel – både arkitektonisk og historisk. Bygherre har dermed fået et luksushotel, der ikke kun er for overnattende gæster, men i lige så høj grad, er en attraktion og et mødested for byens borgere og besøgende.

Kullegaards rolle
Kullegaard har varetaget en afgørende rolle i ombygningen, hvor vi fra projektets start har bidraget med vores dybe erfaring inden for bevaringsværdigt byggeri og byggetekniske viden, så bygningen i dag lever op til nutidens standarder gennem en nænsom og æstetisk renovering. I tilblivelsen af hotellet har vi ydet rådgivning i relation til tagkonstruktionen, herunder dialog med myndighederne. Derudover har vi været ansvarlige for detailprojekteringen og fagtilsynet for hele projektet.

Fotos: Felix Gerlach og Stine Christiansen

Det spektakulære hotel har siden transformationen vundet flere priser, blandt andet Estate Medias ejendomspris for Årets projekt 2020 og senest blev det nomineret til MIPIM Awards i kategorien bedste hotel- og resortprojekt

Plejecenter Samsøvej

Sparring og dialog

Står du over for et projekt, der kræver arkitektfaglig eller byggeteknisk viden, så deler vi meget gerne ud af vores erfaring. Vi har også specialister inden for f.eks. bæredygtighed, brandrådgivning og life science, der kan bidrage, hvis der er behov for det. Skriv til os på e-mailadressen arkitekter@kullegaard.dk eller ring til os på +45 59 43 17 41, så vi i fællesskab kan afklare, om vi skal hjælpe dit projekt på vej.