Huset William

Funktion

Plejecenter

Bygherre

fsb Huset William

År

2016-19

Lokation

Valby

Omfang

56 boliger og fællesrum

Bonus

Projektoptimering

Anlægssum

81 mio. kr.

Samarbejde

STB Byg A/S, Danakon A/S, Lassen Landskab A/S

Entrepriseform

Totalentreprise

Ydelser

Arkitektur

Med fokus på livskvalitet og arbejdsmiljø

Plejecenteret Huset William er udviklet ud fra et ønske om at skabe ældreboliger, der har fokus på livskvalitet for beboerne og samtidig fungerer som en god arbejdsplads for medarbejderne. Projektet tager derfor udgangspunkt i vores viden og erfaring fra tidligere gennemførte opgaver af lignende karakter samt anerkendte undersøgelser og analyser inden for området.

Tryghed og frihed i centrum
Mange beboere på plejecentre er ofte ramt af en eller anden form for demens, hvilket kan virke begrænsende på deres hverdag.

Gennem wayfinding, farve- og materialevalg samt tilgængelighed, der antyder forskellige bevægelsesmønstre rundt på centeret, har vi sikret, at beboerne stadig oplever en stor grad frihed og selvstændighed, og nemmere kan komme rundt selv, hvilket er med til at skabe en tryg hverdag for beboere, personale og ikke mindst de pårørende.

Derudover kommer mange af beboerne med vidt forskellige baggrunde og livshistorier, og på centeret skal de ofte passes ind i nogle faste rammer. Vi har fastholdt diversiteten i form af fleksible og varierende rammer i indretningen, der kan tilpasses den enkelte. Samtidig er rammerne i indretningen også med til at sikre gode arbejdsforhold for personalet, ved at disponere gangene så de letter arbejdsgangen.

Huset William består af 56 boliger i størrelsen 66 til 72 m², alle med adgange til enten altan eller terrasse. Hver bolig har et lille tekøkken med køleskab, en dagligstue, et soveværelse og et badeværelse med plads til vaskemaskine og tørretumbler.

På hver etage er der fælles spise- og opholdsstue. Der er en stor fællesaltan på alle etagerne. I stueetagen kan beboerne benytte sig af plejecenterets træningslokale. Her er der desuden adgang til et stort lukket gårdrum hvor solen kan nydes.

Alle tiltagene er med at skabe en oplevelse af hjemlighed, som bidrager til en tryg hverdag med høj livskvalitet for beboerne.

Kullegaards rolle
Vi har varetaget arkitektrådgivning, projektering, IKT-ledelse samt projektopfølgning og fagtilsyn i forbindelse med projektets gennemførelse.

Hos Kullegaard har vi mange års erfaring i at designe og opføre plejeboliger – særligt med fokus på wayfinding og tilgængelighed for, så vi sikrer at omgivelserne kan favne beboernes ønsker og behov. Vi fokuserer samtidig på at plejeboligerne også er en arbejdsplads, hvor balancen mellem optimale arbejdsforhold for medarbejderne og øget livskvalitet for beboerne skal vægtes i alle de valg, vi træffer gennem projektet.

Plejecenter Samsøvej

Sparring og dialog

Står du over for et projekt, der kræver arkitektfaglig eller byggeteknisk viden, så deler vi meget gerne ud af vores erfaring. Vi har også specialister inden for f.eks. bæredygtighed, brandrådgivning og life science, der kan bidrage, hvis der er behov for det. Skriv til os på e-mailadressen arkitekter@kullegaard.dk eller ring til os på +45 59 43 17 41, så vi i fællesskab kan afklare, om vi skal hjælpe dit projekt på vej.