Comfort Hotel

Funktion

Hotel

Bygherre

Strawberry Properties

År

2017-21

Lokation

København

Omfang

39.000 m²

Bonus

Internationalt samarbejde

Anlægssum

Ikke oplyst

Samarbejde

Hent AS, Krook & Tjäder AB

Entrepriseform

Totalentreprise

Ydelser

Arkitektur og kvalitetssikring

Hotellet har reference til flytrafikken

Det nye, luksuriøse Comfort Hotel er opført på Ellehammersvej med Clarion Hotel som nærmeste nabo og er direkte forbundet med København Lufthavn.

Det nye hotel, som giver mulighed for at overnatte i en af Nordeuropas største lufthavne med tæt forbindelse til København by, rummer omkring 600 værelser, som er fordelt på tre fløje, der fra oven ligner en trevinget flypropel. Fløjene “svæver” oven på det søjlefrie konferencecenter, hvor to af fløjene er opført i 12 etager, mens den tredje fløj er opført i 11 etager. Fløjene er beklædt med den samme type aluminiumsplader, som sidder på fly, for at forbinde hotellet visuelt med lufthavnen. Et af hotellets særlige kendetegn er det cirka 2.500 kvadratmeter store søjlefrie konferencecenter, hvis bløde tagformer skal give et visuelt udtryk af en flyvinge. Konferencecentret skal blandt andet tiltrække nye internationale arrangementer. Den dobbelthøje stueetage indeholder desuden en bar, restaurant og reception.

Samarbejde skaber bygbare projekter
Det svenske arkitektfirma Krook & Tjäder har varetaget arkitektrådgivning og den daglige projekteringsledelse, mens Kullegaard blandt andet har bidraget med løbende kvalitetssikring og fokus på bygbarhed i forhold til danske normer og standarder. Projektet er udviklet og bygget samtidigt, hvilket har gjort det til en særlig og spændende proces at være en del af. I forbindelse med afleveringsproceduren har Kullegaard været ansvarlig for mangelgennemgangen af det omfattende projekt. Comfort Hotel er en del af et langvarigt samarbejde med Krook & Tjäder, HENT A/S og Strawberry Properties, som også indebærer transformationen af Villa Copenhagen og søsterhotellet Clarion.

Projektet har resulteret i et moderne og tidløst hotel, som revolutionerer måden, vi tænker på lufthavnshoteller ved at tage højde for den rejsendes mindste behov – hvad end det gælder tøjvask, sekretærservice eller adgang til “Hangaren”, som hotellets 3.900 kvadratmeter store konferencecenter hedder.

Kullegaards rolle
Vi har gennem vores rådgivning bidraget til at løse udfordringen med at gøre det spektakulære design bygbart efter gældende regler og standarder.

Indgangen til hotelprojektet er skabt via samarbejdsrelationer, hvor tæt dialog, fælles forventningsafstemning og et succesfuldt resultat har været i fokus. I dag betyder det, at den norske projektudvikler og entreprenør HENT AS har udvalgt Kullegaard som en af sine samarbejdspartnere i Danmark i forbindelse med renoveringen af deres hotelprojekter, hvor også bygherren Strawberry Properties samt Krook & Tjäder er en del af det langvarige samarbejde. Teamet har derfor indgående kendskab til hinandens styrker, hvilket skaber synergi i processen samt i de valgte løsninger.

Plejecenter Samsøvej

Sparring og dialog

Står du over for et projekt, der kræver arkitektfaglig eller byggeteknisk viden, så deler vi meget gerne ud af vores erfaring. Vi har også specialister inden for f.eks. bæredygtighed, brandrådgivning og life science, der kan bidrage, hvis der er behov for det. Skriv til os på e-mailadressen arkitekter@kullegaard.dk eller ring til os på +45 59 43 17 41, så vi i fællesskab kan afklare, om vi skal hjælpe dit projekt på vej.