Clarion Hotel – Københavns Lufthavn

Funktion

Hotel

Bygherre

Nordic Choice Hotels Strawberry Brothers

År

2018-19

Lokation

Kastrup

Omfang

3.500 m²

Bonus

Internationalt samarbejde

Anlægssum

Ikke oplyst

Samarbejde

Hent AS, Niras A/S, Akukon Ltd, Semréns & Månsson AB

Entrepriseform

Totalentreprise

Ydelser

Arkitektur, projektering og myndighedsbehandling

Unikt og autentisk hotel

Da Clarion overtog det gamle Hilton Hotel ved Københavns lufthavn, gjorde man det klart, at hotellet skulle gøres til deres eget. Det var derfor afgørende for Clarion at skabe et unikt og autentisk hotel, der kunne præsentere deres image og tilbyde en førsteklasses oplevelse til deres gæster. Det store og populære hotel ligger centralt i Københavns Lufthavn, og er også forbundet til metro og tog.

Transformation
Projektet startede med en omfattende renovering af hotellets stueplan, hvor morgenmads- og aftensrestauranter, bar, lobby og ballroom blev forvandlet gennem renovering og fornyelse af alle overflader for at skabe den ønskede Clarion-feel, der ville gøre hotellet til et attraktivt sted at opholde sig. Clarion er et af København lufthavns største hoteller og med nye værelser samt et handicapværelse, er kapaciteten blevet endnu højere.

Som en del af vores projekt på Clarion Hotel har vi også arbejdet på at etablere en forbindelse mellem Clarion og Comfort Hotel. Denne forbindelsesgang giver rejsende mulighed for at bevæge sig mellem de to hoteller uden at skulle bekymre sig om vind og vejr. Glasgangen, der strækker sig mellem de to hoteller, tilbyder et smukt og lyst opholdssted med store glaspartier, der lukker dagslyset ind. Det er med til at skabe et indbydende miljø, hvor gæsterne kan slappe af og nyde en pause fra konferencer og møder.

Kullegaards rolle
Vores rolle har indebåret omfattende projektering og udarbejdelse af arbejdstegninger. Vi har været ansvarlige for færdigprojekteringen af fire etaper og har også fungeret som projekteringsledere og vi har i den forbindelse stået for dialogen med myndighederne.

Plejecenter Samsøvej

Sparring og dialog

Står du over for et projekt, der kræver arkitektfaglig eller byggeteknisk viden, så deler vi meget gerne ud af vores erfaring. Vi har også specialister inden for f.eks. bæredygtighed, brandrådgivning og life science, der kan bidrage, hvis der er behov for det. Skriv til os på e-mailadressen arkitekter@kullegaard.dk eller ring til os på +45 59 43 17 41, så vi i fællesskab kan afklare, om vi skal hjælpe dit projekt på vej.