Nyheder
3. maj 2021

Den over 100 år gamle Østre Skole i Holbæk har undergået en markant forandring, og skal fremadrettet huse statslige styrelser og institutioner. Det bevaringsværdige byggeri er netop afleveret, hvor Kullegaard har ageret arkitektrådgiver inden for både byggeri og landskab.

Østre Skole i Holbæk er opført over en årrække fra 1902. De seneste to år har skolen gennemgået en større renovering, der betyder, at den i dag fungerer som arbejdsplads for cirka 400 statsansatte.

Moderne kontorer med originalt udtryk
Bygningsstyrelsen er bygherre på projektet, hvor fokus har været på at bringe skolen tilbage til dens originale arkitektoniske udtryk, så sjælen i byggeriet bevares. Derudover har det også været vigtigt at modernisere faciliteterne, så de opfylder nutidens behov i et moderne kontormiljø

Mødet mellem det originale udtryk og det moderne har stillet høje krav til de valgte løsninger på projektet, hvor der bl.a. er bibeholdt udvalgte trædetaljer som eksempelvis ribber på vægge og træringe i loftet i skolens gamle gymnastiksal, som nu er omdannet til et tidssvarende kantineområde. Derudover har farveløsningerne også været afgørende for bevaring af skolens oprindelige udtryk, hvor de gamle pastelfarver på gulve og vægge er bragt til live igen.

Plejecenter Samsøvej

Sparring og dialog

Står du over for et projekt, der kræver arkitektfaglig eller byggeteknisk viden, så deler vi meget gerne ud af vores erfaring. Vi har også specialister inden for f.eks. bæredygtighed, brandrådgivning og life science, der kan bidrage, hvis der er behov for det. Skriv til os på e-mailadressen arkitekter@kullegaard.dk eller ring til os på +45 59 43 17 41, så vi i fællesskab kan afklare, om vi skal hjælpe dit projekt på vej.