Artikler
6. juni 2023

I Hørsholm er tech-virksomheden TrackMan i gang med opførelsen af et nyt hovedkvarter, der skal certificeres til DGNB-guld. Kullegaards DGNB-auditor rådgiver processen fra start til slut, så TrackMan sikres et optimalt og bæredygtigt domicil.

TrackMans teknologi til måling af performance på blandt andet golfbanen er i stor udvikling og tech-giganten er derfor i gang med opførelsen af et nyt, bæredygtigt domicil på DTU’s Sience Park i Hørsholm. TrackMans hovedkvarter er tegnet af DesignGroup Architects og er planlagt færdigt i sommeren 2023. Her kan de fremtidige brugere ikke bare glæde sig til et nyt og moderne kontormiljø, men samtidig have god samvittighed over, at det nye domicil lever op til nye, høje standarder for bæredygtighed.

Kullegaard DGNB-auditor har gennemført en omfattende screening af projektet, og har efterfølgende stået for at guide bygherren igennem de valg, der skal sikre, at kontorbyggeriet lever op til kravene for en DGNB-certificering i guld.

”Vi er superglade for at kunne bidrage med vores viden og erfaring inden for bæredygtigt byggeri, når nye projekter skal søsættes.

Her er en DGNB-certificering bygherres garanti for et fremtidssikret projekt, hvor fokus er på langtidsholdbare løsninger, gode materialer og et lavere klimaaftryk. Desuden giver certificeringen en forsikring om de bedst mulige arbejdsforhold for både de ansatte og dem der rengør og vedligeholder bygningerne.”

– Gitte Sejr Sørensen, DGNB-auditor hos Kullegaard

Bæredygtigt design giver holdbare løsninger
TrackMan har fra start givet udtryk for vigtigheden i at opføre en bæredygtig arbejdsplads – med alt hvad det indebærer.

For at domicilet kan opfylde kravene til en DGNB-certificering har DGNB – auditoren set på både økonomiske, miljømæssige og sociale kvaliteter i projektet. Der måles på disse parametre for at vurdere, om projektet har point nok til en certificering. Det betyder at samtlige rådgivere på projektet samarbejder om at opnå en høj grad af bæredygtighed, der er indtænkt i selve bygningens design.

Her er der blandt andet truffet valg om en bygning, der opføres med store glaspartier og integrerede persienner, som både er energivenligt i modsætning til en stål- eller betonkonstruktion og som samtidig skaber optimale dagslysforhold. Dertil installeres et jordvarmeanlæg som både opvarmer og nedkøler hele domicilet. Under domicilet er indlagt parkeringskælder til cykler med el-ladestander og på terrænet er der ligeledes etableret parkering til biler med el-ladestandere.

En anden vigtig faktor i certificeringen er at hovedentreprenøren leverer dokumentation på, at der ikke benyttes farlige kemikalier. Dermed forbedres luftkvaliteten for både håndværkerne og de fremtidige brugere af bygningen. Dette er blot ét af de sociale parametre i certificeringen, som også omfatter indeklima, akustik og dagslysanalyser.

Grundig dokumentation giver færre mangler
Gennem hele projektet er fokus på at benytte dokumenteret FSC-certificeret træ – og generelt er dokumentationen et centralt aspekt, når det kommer til DGNB-byggerier:

”Ved et DGNB-certificeret projekt er der fra start til slut fokus på dokumentation i forløbet, hvilket betyder at vi som resultat oplever færre mangler ved mangelgennemgang af DGNB-certificerede projekter.”

– Gitte Sejr Sørensen, DGNB-auditor hos Kullegaard

For Kullegaard er opgaven også en mulighed for at fortsætte med at bidrage med vores specialistkompetencer til udviklingen af bæredygtige byggerier. Hos Kullegaard ser vi bæredygtighed som en naturlig og nødvendig del af vores rådgivning. Vi har valgt at tage udgangspunkt i certificeringsordningen DGNB, da det er en anerkendt branchestandard, der omfatter alle de bæredygtige kvaliteter i projektet. Vores fokus er på at skabe funktionelle og holdbare løsninger for bygherren uden at gå på kompromis med arkitekturen.

Plejecenter Samsøvej

Sparring og dialog

Står du over for et projekt, der kræver arkitektfaglig eller byggeteknisk viden, så deler vi meget gerne ud af vores erfaring. Vi har også specialister inden for f.eks. bæredygtighed, brandrådgivning og life science, der kan bidrage, hvis der er behov for det. Skriv til os på e-mailadressen arkitekter@kullegaard.dk eller ring til os på +45 59 43 17 41, så vi i fællesskab kan afklare, om vi skal hjælpe dit projekt på vej.