Holbæk HavneBy

Holbæk HavneBy er en del af udviklingsplanen omkring havneområdet i Holbæk. Det igangværende byggeri er med til at sikre diversitet og mangfoldighed til byens borgere og besøgende, der færdes og bor i området omkring havnen. Byggeriet kombinerer almene-, ejer og ferieboliger med fem lejemål til erhverv, restaurant/food market og dagligvarebutik.

Komplekset bliver i tre etager. Stueetagen opføres som en tung base i beton, hvor de publikumsorienterede funktioner samles samt et overdækkede parkeringsområde. Oven på basen disponeres boliger som en let konstruktion beklædt med profilerede facadeplader og træbeklædning. På 1. sal ligger de almennyttige boliger samlet om to haverum, og på 2. sal ligger ejerboligerne med egne tagterrasser. Der udføres elevatorer fra stueetage til det adgangsgivende niveau på 1. sal.

Projektet omfatter endvidere en overdækket markedsplads med mulighed for parkering, samt istandsættelse og forvandling af den bevaringsværdig bygning – Maskinværkstedet, som stod klar i sommeren 2016.

Vi har udviklet byggeriet med udgangspunkt i, at det skal omfavne de nære omgivelser i havnen. Det sker bl.a. i valget af materialer, bygningens geometriske former og sammensætningen af funktioner. Vi er totalrådgiver på projektet, og varetager byggeledelsen og sikkerhedskoordineringen.

Holbæk HavneBy – læs mere om området, byggeriet og boligerne på holbaekhavneby.dk

Adresse: Kanalstræde 5, 4300 Holbæk

Bygherre: Holbæk HavneBy A/S, Vestsjællands Almene Boligselskab

Omfang: 9.200 m² / 47 boliger: 25 Alm. boliger, 17 ejerboliger, 5 ferieboliger samt 5 erhvervslejemål

Periode: 2015-18

Byggesum: 150 mio. kr.

Rådgivning: Totalrådgivning

Samarbejdspartnere: Advodan I/S, Sparekassen Sjælland-Fyn A/S (byggelånsyder), G.V.L. Entreprise A/S, GK Rør ApS, Jan Henriksen ApS, Klaus Nielsen A/S, LM BYG A/S, Multi-Tech A/S, Pro Ventilation A/S