Vølunden

VAB ønsker at udvikle et alment boligområde, som henvender sig til et mangfoldigt publikum. Der lægges derfor vægt på at skabe nogle lejeboliger, der forholder sig aktivt til livet i området samtidig med, at det respekterer beboernes forskellige livsfaser og behov. Bebyggelsen opføres i fire etaper på en 27.000 m² stor grund i det centrale Holbæk. Hele boligområdet forventes at stå færdigbygget som helhed med i alt 243 boliger.

Projektets første etape er afsluttet, og omfatter opførelse af 93 almene boliger i fem etager fordelt på tre bygninger i alt 7.500 m² og en byggesum på 90 mio. kr. Projektets anden etape omfatter opførelse af 54 almene boliger i fire-fem etager fordelt på fire bygninger på i alt 4.800 m² og en byggesum på 60 mio. kr. Etapen vil stå færdig medio 2020. Projektets tredje etape er ikke introduceret endnu.

Boligerne vil være fordelt på henholdsvis ældreboliger, familieboliger og startboliger til unge mennesker. Foruden boligerne og et fælleslokale til områdets beboere er der foretaget disponering af områdets adgangsveje, stier, P-arealer, private haver og fællesarealer. Kullegaard yder totalrådgivning, hvilket bl.a. omfatter projekterings- og byggeledelse på projektet.

Adresse: Vølundsvej 5, 4300 Holbæk

Bygherre: Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB)

Omfang: 147 boliger

Periode: 2016-20

Byggesum: 150 mio. kr.

Rådgivning: Totalrådgivning

Samarbejdspartnere: STB Byg A/S, Terkel Pedersen Rådgivende Ingeniører ApS, Kragh & Berglund A/S