Sems Have

Boligselskabet Sjælland ønskede at omdanne det tidligere ”Ungdommens Hus” i Roskilde til familieboliger. Samtidig ønskede de en anden demografisk sammensætning i boligområdet, hvor bebyggelsen ligger.

Boligselskabet udskrev derfor en totalentreprisekonkurrence om energirenovering og omdisponering af bygningerne til 30 attraktive familieboliger. Vi vandt konkurrencen med et forslag, der har ændret radikalt på bygningernes fremtoning og facadematerialer. Den nye taggeometri giver gode betingelser for bygningernes solcelleanlæg. Bygningernes energiramme overholder nu 2020-kravene. Alle boligerne har eksempelvis ventilationsanlæg med genindvinding.

I dag står bygningerne i en flot sammenhæng med den øvrige bebyggelse, men skiller sig ud med sin egen identitet med facader i sort skifer og karakteristiske fremtrukne hvide rammer om vinduer, glaspartier, franske altaner og adgang til gårdhaver. Nogle af lejlighederne har dobbelt højt køkken/alrum, således at man fra 1. salen har frit syn ned over køkken/alrummet.

Adresse: Parkvej 1-5, 4000 Roskilde

Bygherre: Boligselskabet Sjælland

Omfang: 3.400 m² / 30 boliger

Periode: 2012-13

Byggesum: 50 mio. kr.

Rådgivning: Arkitektrådgivning

Samarbejdspartnere: Daurehøj Erhvervsbyg A/S, Terkel Pedersen Rådgivende Ingeniører ApS