Retortvej i Valby

Retort ApS opfører 88 nye ungdomsboliger på Retortvej i Valby. Boligerne skal være med til at afhjælpe den store boligmangel i københavnsområdet, som særligt unge og studerende oplever. Vi agerer totalrådgiver på projektet, som udgør et udførselsprojekt efter aftale med entreprenøren. Vores rådgivning omfatter både byggeri og landskab, hvilket sikrer en tæt dialog og en god synergi inden for de arkitektoniske discipliner.

Ejendommene består af to bygninger med tilhørende kælder og parkering. Alle boligerne har egen altan eller terrasse og adgang til flere fællesarealer i og omkring bygningerne.

Ungdomsboligerne bliver opført i et- og toværelses boliger samt handicapvenlige boliger med eget køkken og bad. Boligerne med to værelser har en opholdsstue i forbindelse med køkkenet, og boligerne med et enkelt værelse har tekøkken. Lejlighederne er bygget med fokus på gode dagslysforhold og indbydende fællesarealer.

Landskab
Landskabet omkring de nye ungdomsboliger udføres, så der skabes grønne og frodige mødesteder for beboerne. De to fælles gårdrum danner rammen om det sociale liv i bebyggelsen, hvor der skabes fælles opholdspladser og bede med høje græsser, stauder og træer som giver forskelligartede oplevelser hen over året. Private terrasser langs boligerne skaber en livlig kantzone, hvor man kan snakke med naboen.

Adresse: Retortvej 43-45, 2500 Valby

Bygherre: Retort ApS

Omfang: 88 boliger

Periode: 2020-21

Rådgivning: Totalrådgivning

Samarbejdspartnere: STB BYG A/S, Henry Jensen A/S