Plejecentret Bøgebakken

31 plejeboliger med demensafsnit. Boligerne er opført som 3 bo-enheder efter et leve-bo miljøkoncept, hvor fysisk tæt kontakt mellem den individuelle bolig, bo-enhedens fælles opholdsområde og personalet er med til at skabe tryghed for beboerne.

Kullegaard har under udviklingen af Plejecenter Bøgebakken prioriteret optimale rammer for såvel beboere og personalet. Resultatet er et moderne center hvor det essentielle udgangspunkt er at øge livskvaliteten for beboerne. Personalet støtter beboerne i at klare hverdagsaktiviteter selv. Dette giver livskvalitet og skaber mening i hverdagen. Det tilhørende dagcenter indeholder bl.a. træningsfaciliteter med fysioterapi og ergoterapi. Beboerne har også mulighed for at anvende dagcenteret til sociale arrangementer.

Bygningerne er opført som lavenergibyggeri klasse 1 med solfanger- og solcelleanlæg integreret i bebyggelsen som overdækket udeophold for beboerne. Byggesystemet er lette vægkonstruktioner, præfabrikerede badekabineelementer i beton, skalmure og tegltag på gitterspær. Byggeprocessen er optimeret efter lean-principper så bygningerne meget tidligt er lukkede så byggeprocesser foregår tørt og uafhængigt af vejrlig.

Adresse: Bøgebakken 1, 4320 Lejre

Bygherre: Lejre Kommune

Omfang: 31 boliger

Periode: 2009-11

Byggesum: 54 mio. kr.

Rådgivning: Totalrådgivning

Samarbejdspartnere: STB-byg A/S, ISC Rådgivende Ingeniører A/S, Lassen Landskab A/S