VAB Jernbanevej Tølløse boliger Kullegaard
VAB Jernbanevej Tølløse boliger Kullegaard
VAB Jernbanevej Tølløse boliger Kullegaard
VAB Jernbanevej Tølløse boliger Kullegaard

Jernbanevej 26

VAB har opført nye lejligheder på en grund, der ligger i det historiske bymiljø ved stationen i Tølløse.

Projektet omfatter to boligblokke i to etager samt et fælleshus. Under den ene blok er der etableret en mindre kælder. Arkitekturen tager udgangspunkt i den eksisterende bygningsmasse langs med Jernbanevej, der består af en række sammenstillede huse. De nye bygninger har forrykkede facadelinjer og udført med gavlspidser mod både gaden og gården. Herved skabes der en parallel til den eksisterende bygningsstruktur. Tagene er udført med varierede taghældningerne mellem 25 til 45 grader for at tilføre bebyggelsen et uformelt præg. Lejlighederne er udført som moderne kvalitetsboliger med elevatoradgang og et grønt udeareal i midterområdet. Svalegangen på første sal og belægningen foran lejlighederne fungerer som kombineret ankomst- og terrasseområde.

Vi er totalrådgiver på projektet og har bl.a. i de indledende faser fokuseret på borgerinddragelse. Hele byggeriet er udført som lavenergiklasse 2015 med solceller på taget.

Denne rådgivningsopgave er blevet evalueret efter Bygge Rating standarden, og vi har modtaget karakteren A. Vi fik blandt andet toppoint for vores bidrag til at opnå en løsning med fornuftig driftsøkonomi.

Se hele bedømmelsen >>

Adresse: Jernbanevej 26, 4340 Tølløse

Bygherre: Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB)

Omfang: 20 boliger / to etager / et fælleshus

Periode: 2014-16

Byggesum: 20 mio. kr.

Rådgivning: Totalrådgivning

Samarbejdspartnere: STB Byg A/S, ISC Rådgivende Ingeniører A/S, Landskabsarkitekt Birgitte Fink