plejebolig huset william kullegaard
plejebolig huset william kullegaard
plejebolig huset william kullegaard
plejebolig huset william kullegaard
plejebolig huset william kullegaard

Huset William

Projektet er udviklet på baggrund af et eksisterende dispositionsforslag, hvor vi er kommet frem til en række projektoptimeringer, som har fokus på at højne livskvaliteten for beboere og medarbejdernes dagligdag. Optimeringsforslaget tager udgangspunkt i viden og erfaringer fra tidligere gennemførte projekter af lignende karakter samt anerkendte undersøgelser og analyser inden for området.

Der er taget særligt hensyn til dementes udfordringer, så der skabes en tryg hverdag for beboerne, som kommer med vidt forskellige baggrunde og livshistorier. Et afgørende element er at tage hensyn til diversiteten i form af fleksible og varierende rammer i indretningen, der kan tilpasses den enkelte.

Derudover skal beboerne stadig opleve en grad af frihed og selvstændighed, hvilket bl.a. indfries i forhold til bevægelsesmønstrene rundt om på centeret. Fokus på wayfinding, farve- og materialevalg samt tilgængelighed er også nogle af de elementer, der er med til at skabe en oplevelse af hjemlighed, som bidrager til en hverdag med høj livskvalitet for beboerne.

Adresse: Vigerslev Allé 169, 2500 Valby

Bygherre: fsb

Omfang: 3.900 m² / 56 boliger / 1.200 m² fællesrum

Periode: 2016-19

Byggesum: 81 mio. kr.

Rådgivning: Arkitektrådgivning

Samarbejdspartnere: STB BYG A/S, Lassen Landskab A/S, Danakon A/S