Huset William

Projektet er vundet i totalentreprise og udviklet på baggrund af et foreliggende dispositionsforslag, hvor der er foretaget en række projektoptimeringer med fokus på at højne livskvaliteten for beboere og de ansattes dagligdag. Optimeringsforslaget tog udgangspunkt i viden og erfaringer fra tidligere gennemførte projekter af lignende karakter samt anerkendte undersøgelser og analyser inden for plejeområdet.

Tryghed og frihed i centrum
Der er taget særligt hensyn til dementes udfordringer, så der skabes en tryg hverdag for beboerne, som kommer med vidt forskellige baggrunde og livshistorier. Et afgørende element er at tage hensyn til diversiteten i form af fleksible og varierende rammer i indretningen, der kan tilpasses den enkelte. Derudover skal beboerne stadig opleve en grad af frihed og selvstændighed, hvilket bl.a. indfries i forhold til bevægelsesmønstrene rundt om på centeret. Fokus på wayfinding, farve- og materialevalg samt tilgængelighed er også nogle af de elementer, der er med til at skabe en oplevelse af hjemlighed, som bidrager til en hverdag med høj livskvalitet for beboerne. Byggeriet er opført som lavenergiklasse 2015. Huset William består af 56 boliger i størrelsen 66 til 72 m², alle med adgange til enten altan eller terrasse. Hver bolig har et lille tekøkken med køleskab, en dagligstue, et soveværelse og et badeværelse med plads til vaskemaskine og tørretumbler. På hver etage er der fælles spise- og opholdsstue. Der er en stor fællesaltan på alle etagerne. I stueetagen kan beboerne benytte sig af plejecenterets træningslokale. Her er der desuden adgang til et stort lukket gårdrum hvor solen kan nydes.

Kullegaards rolle
Vi har varetaget arkitektrådgivning, projektering, IKT-ledelse samt projektopfølgning og fagtilsyn i forbindelse med projektets gennemførelse.

Adresse: Vigerslev Allé 169, 2500 Valby

Bygherre: fsb Huset William

Omfang: 3.900 m² / 56 boliger / 1.200 m² fællesrum

Periode: 2017-19

Byggesum: 81 mio. kr.

Rådgivning: Arkitektrådgivning

Samarbejdspartnere: STB BYG A/S, Lassen Landskab A/S, Danakon A/S