Fællesskabets Hus

Fællesskabes Hus tager udgangspunkt i Skanderborgs nye koncept for plejeboliger. Kommunen oplever et stigende antal demente borgere. Der er et ønske om forbedret arbejdsmiljø og drift for de ca. 140 ansatte samt et stort fokus på værdige og hjemlige rammer for ældre menneskers liv.

I vores forslag til Fællesskabets Hus er alle dagcenterets funktioner og de fælles boligarealer, organiseret rundt om en stor gårdhave. Det er her fællesskabet udspiller sig, og det er det samlende uderum, som de fleste af husets funktioner og aktiviteter orienterer sig mod. En boenheder består af 18 boliger, inddelt i afsnit af 6 boliger med semi-private rum umiddelbart foran boligen. For enden ad gangen i de enkelte boligafsnit er der disponeret en stor opholdsniche. Her får beboerne mulighed for at være sammen i mindre grupper eller for sig selv.

Boligerne danner ramme for det individuelle liv, som beboerne selv kan præge og hjemliggøre. Boenhedernes fælles spiserum og opholdsstue vil være omdrejningspunktet for de fleste beboeres sociale liv.

Adresse: Alleen 2, 8680 Ry

Bygherre: Skanderborg Kommune

Omfang: 72 plejeboliger samt dagcenter

Periode: 2017

Byggesum: 117 mio. kr.

Rådgivning: Totalentreprisekonkurrence

Samarbejdspartnere: STB Byg, Terranova Landskab, Arkitekt Marianne Vest , Midtconsult Ingeniører