Vellykket første spadestik på Holbæk havn trods blæst og regn

I dag har vi været til første spadestik på Holbæk HavneBy, hvor vi er totalrådgiver på projektet. Trods blæsevejr og regn var der god stemning blandt de deltagende, som overværede hele ceremonien med flere taler bl.a. fra direktør Klaus Rasmussen, Holbæk HavneBy som også tog et spadestik i den store gravemaskine.

Holbæk HavneBy A/S og Vestsjællands Almene Boligselskab står bag udviklingen og opførelsen af det nye område i Holbæk havn. Aktørerne består primært af lokale kræfter, der alle deltager i projektet ud fra et ønske om at bidrage til byen og det nære samfund. Projektet er vundet i offentligt udbud, og udspringer af den visionsplan, som Holbæk Kommune har udarbejdet for området. Derudover har drivkraften bag det vundne projektforslag været at skabe et kraftcenter, der fremtidssikrer livet i havnen. Projektet er således vundet ved at give et kvalificeret bud på et langsigtet perspektiv for anvendelsen af havnearealerne.

Et af de centrale mål for Holbæk HavneBy er at sikre en videreudvikling af havneområdet samt skabe en mangfoldighed i tilbuddene til byens borgere og besøgende, der færdes og bor på havnen. Projektet består derfor både af ejerboliger, almene boliger og ferieboliger. Derudover kommer byggeriet også til at indeholde publikumsorienteret erhverv, hvor der fx kan etableres caféer, restauranter, supermarked og specialvarebutikker.

”Vi glæder os til for alvor at komme i gang med projektet, og har set frem til at afholde første spadestik. Det er en stor dag for os, og vi håber og tror på, at projektet sætter Holbæk på landkortet som en attraktiv by for både borgere og besøgende”, siger Klaus Rasmussen, direktør i Holbæk HavneBy A/S.

Til projekt >>