Østre Skole transformeres til kontor

I Holbæk ligger Østre Skole, som er opført i perioden 1902-1918. Skolen har gennem de seneste mange år været istandsat af flere omgange for at leve op til samtidens krav for skolebyggeri. Det har bl.a. betydet, at det oprindelige udtryk fra den nationalromantiske stil ikke længere fremstår tydeligt.

I 2018 solgte Holbæk Kommune skolen til Bygningsstyrelsen, der har valgt at bruge bygningerne til at imødekomme de behov, der er opstået som følge af regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser. Skolen skal derfor undergå en total transformation, så den i slutningen af 2020 fremstår som en moderne arbejdsplads.

Moderne arbejdsplads med respekt for historien
I samarbejde med Ole Jepsen og Niras har Kullegaard vundet konkurrencen om ombygningen af den gamle skole. Kendetegnet for det vindende projektforslag er bl.a. at bringe skolen tilbage til sit oprindelige udtryk, så sjælen i det bevaringsværdige byggeri får nyt liv. Det skal selvfølgelig ske ud fra en betragtning om, at de istandsatte bygninger lever op til den funktionalitet, som er kendetegnende for nutidens kontormiljøer.

Mange års erfaring med historisk byggeri
Gennem mange år har Kullegaard beskæftiget sig med større og mindre projekter inden for historiske bygninger. Virksomheden har derfor et indgående kendskab til de processer, der skal iværksættes, når det omhandler fredet og bevaringsværdigt byggeri. Det betyder, at rådgivningen altid foregår med respekt og omtanke for det oprindelige håndværk og udtryk.

Gå til pressemeddelelse >
Se flere referencer inden for området >