Kullegaard udvikler ny bydel – Møllebakken

Boligselskabet Nordsjælland skal over de næste år udvide udbuddet af almene boliger i Helsinge. Det sker via opførelse af den nye bydel Møllebakken, som placeres i tæt relation til den eksisterende by, Helsinges gågade og rådhuset i Gribskov Kommune.

Tilpasning og variation
I udviklingen af det nye boligområde er fokus bl.a. på at skabe en levende bydel med sit eget udtryk og stemning, der naturligt kobler sig til den eksisterende by. Derudover prioriteres funktionalitet i området såvel som i de enkelte boliger, hvor gode dagslysforhold og fleksibel rumindretning eksempelvis er indarbejdet.

Bydelen kommer til at bestå af 113 nye boliger, der udgøres af seks forskellige boligtyper, hvilket skal være med til at sikre en stor diversitet blandt de kommende beboere. Det betyder, at der arbejdes med fleksible planløsninger i form af rækkehuse i 2 og 3 etager samt lejligheder i forskellige størrelser – boligerne spænder således fra 40 m2 til 115 m2. Derudover kommer området også til at rumme et fælleshus til brug for beboerne og driftspersonalet.

Fremtidssikret bydel
I bebyggelsen såvel som i landskabet er der valgt materialer og løsninger, som bl.a. skal sikre lang levetid og minimalt vedligehold. Det betyder fx, at landskabet er en del af områdets skybrugssikring via permeable belægninger, grøfter og bassiner, der kan optage og tilbageholde regnvandet i ekstreme situationer. Disse vil også være med til at tiltrække en bred vifte af både flora og fauna.

Gå til pressemeddelelse >
Gå til projekt >