Kullegaard er med i kapløbet om MIPIM AWARDS 2021

Når prisuddelingen til de eftertragtede MIPIM AWARDS løber af stablen til september, bliver det blandt andet med det eksklusive hotel Villa Copenhagen på listen over nominerede til ejendomsprisens gyldne palmer.

172 projekter har været i betragtning til nomineringen i forskellige kategorier til året MIPIM AWARDS, og blandt disse er Villa Copenhagen, som nu er nomineret med blot fire andre projekter i kategorien bedste hotel- og resortprojekt. Det nyrenoverede hotel er opført for Strawberry Properties i den gamle centralpostbygning, som er beliggende i hjertet af København med bl.a. hovedbanegården og Tivoli som de nærmeste naboer.

Her har teamet bag den historiske transformation forenet bygningens oprindelige arkitektoniske udtryk med en ambition om at skabe et moderne hotel, der er en vibrerende ny del af byen, som matcher Nyhavn i den anden ende af det indre København.

I tilblivelsen af hotellet har Kullegaard været en del af det samlede rådgiverteam, hvor vi bl.a. har bidraget med vores ekspertise inden for historisk byggeri i forbindelse med bygningens tagrenovering. Derudover har vi varetaget projektering og tilsyn i forbindelse med den samlede renovering. Det er sket i tæt samarbejde med det svenske arkitektfirma Krook & Tjäder AB, der har stået for udvikling og design af hotellet samt den norske entreprenør HENT.

MIPIM AWARDS kårer de mest spektakulære og gennemførte projekter verden over, som er udført i 2020. Prisen hylder banebrydende innovation, arkitektur, miljømæssige kvaliteter, integration og indflydelse på lokalsamfundet. I år ser juryen desuden på, hvordan projekterne har tilpasset sig konsekvenserne af pandemien på måden vi lever, arbejder, køber ind og bruger vores fritid i dag. Vinderne bliver offentliggjort den 8. september i Auditorium Debussy i Palais des Festivals i Cannes.

Fotograf Felix Gerlach

Gå til pressemeddelelse>
Gå til projekt>