Vølundsvej

Adresse: Vølundsvej 5, 4300 Holbæk

Sagsansvarlig: Kasper Kullegaard

Bygherre: Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB)

Areal: 7.500 m² / 93 boliger

Periode: 2016-20 (etape 1 igangsat)

Byggesum: 90 mio. kr. (etape 1)

Rådgivning: Totalrådgivning

Samarbejdspartnere: STB Byg A/S, Terkel Pedersen Rådgivende Ingeniører ApS, Kragh & Berglund A/S

VAB ønsker at udvikle et alment boligområde, som henvender sig til et mangfoldigt publikum, hvor der bl.a. lægges vægt på at skabe nogle lejeboliger, der forholder sig aktivt til livet i området samtidig med, at det respekterer beboernes forskellige livsfaser og behov.

Projektet omfatter opførelse af 93 almene boliger i fem etager fordelt på tre bygninger i alt 7.500m² som første etape på en 27.000m² stor grund i det centrale Holbæk. Boligerne vil være fordelt på henholdsvis 29 ældreboliger, 44 familieboliger og 20 billige boliger til bl.a. unge mennesker. Foruden boligerne og et fælleslokale til områdets beboere er der foretaget disponering af områdets adgangsveje, stier, P-arealer, private haver og fællesarealer.

Byggeriet opføres i tre etaper. Etape et opføres som tre boligblokke og er i fuld gang, og vil stå færdig primo november 2018. Hele boligområdet forventes at stå færdigbygget som helhed med i alt 243 boliger i 2020. Byggeriet opfylder kravene til Lavenergiklasse 2015.

Denne rådgivningsopgave er blevet evalueret efter Bygge Rating standarden, og vi har modtaget karakteren A. Vi fik blandt andet toppoint for vores evne til at føre en konstruktiv dialog og bidrag til at opnå en tilfredsstillende funktionel løsning.

Se hele bedømmelsen >>