Taastrup Svoemmehal tilbygning af Kullegaard
Taastrup Svoemmehal tilbygning af Kullegaard
Taastrup Svoemmehal tilbygning af Kullegaard
Taastrup Svoemmehal tilbygning af Kullegaard
Taastrup Svoemmehal tilbygning af Kullegaard
Taastrup Svoemmehal tilbygning af Kullegaard
Taastrup Svoemmehal tilbygning af Kullegaard
Taastrup svoemmehal hovedindgang Kullegaard
Taastrup svoemmehal hovedindgang Kullegaard

Taastrup Svømmehal

Adresse: Parkvej 78, 2630 Taastrup

Sagsansvarlig: Marius Øvrum

Bygherre: Høje-Taastrup Kommune

Areal: 2.300 m²

Periode: 2015-16

Byggesum: 48 mio. kr.

Rådgivning: Arkitektrådgivning

Samarbejdspartnere: Entreprenør Morten C. Henriksen A/S, DISH A/S, Torkil Laursen A/S

Oprindeligt bestod Taastrup Svømmehal af et 25 meter bassin, et børnebassin, et babybassin samt depot- og kontorfunktioner. I samarbejde med det resterende team fik vi til opgave at opføre en tilbygning til de eksisterende faciliteter.

I tilbygningen er der anlagt et nyt 50 meter bassin, der lever op til internationale svømmekrav. En del af bunden i det nye bassin kan hæves og sænkes, hvilket giver mulighed for, at elitesvømmere kan træne side om side med motionssvømmere. Bassinet er ikke nedgravet, men står derimod på jorden, hvilket har positiv betydning for projektets økonomi – både på kort og på langt sigt. Ud over det nye bassin har projektet indbefattet et nyt indgangsparti samt nye omklædningsrum. Den nye bygning er placeret nord for den eksisterende bygning, og har plads til et højt antal tilskuere, hvilket gør den velegnet til store svømmestævner.