Plejecenter Samsøvej 8 tallet Kullegaard
Plejecenter Samsøvej
Plejecenter Samsøvej 8 tallet Kullegaard
Plejecenter Samsøvej 8 tallet Kullegaard
Plejecenter Samsøvej
Plejecenter Samsøvej
Plejecenter Samsøvej 8 tallet Kullegaard
Plejecenter Samsøvej 8 tallet Kullegaard
Plejecenter Samsøvej 8 tallet Kullegaard
Plejecenter Samsøvej
Plejecenter Samsøvej indretning Kullegaard
Plejecenter Samsøvej indretning Kullegaard
Plejecenter Samsøvej
Plejecenter Samsøvej indretning Kullegaard
Plejecenter Samsøvej indretning Kullegaard
Plejecenter Samsøvej
Plejecenter Samsøvej
Plejecenter Samsøvej

Plejecenter Samsøvej

Adresse: Samsøvej, 4300 Holbæk

Sagsansvarlig: Kasper Kullegaard

Bygherre: Holbæk Ældreboligselskab v/Domea, afd. 10204

Areal: 6.800 m²

Periode: 2012-16

Byggesum: 92 mio. kr.

Rådgivning: Totalrådgivning

Samarbejdspartnere: STB Byg A/S, Danakon A/S, Lassen Landskab A/S, ArchiMed ApS

Vi har tegnet et smukt og innovativt ottetal i tre etager og med succes opfyldt Holbæk Kommunes ønske om boliger, særligt velegnede til demente og plejekrævende borgere. Fokus har hele forløbet igennem været at skabe optimale forhold for både beboere og personale ved at skabe trygge rammer og gode arbejdsforhold.

Bygningens udformning giver optimale arbejdsgange for personalet, der via personalerummenes centrale placering har let adgang til bo-grupperne på hver etage. Derudover undgås blinde gangender og beboerne kan trygt bevæge sig rundt uden at komme for langt væk fra deres vante omgivelser. De runde gange forhindrer beboerne i at forvilde sig hjemmefra. De kan gå en god, lang tur på det runde gang-areal og altid nå sikkert hjem til egen bolig. I de to lukkede gårdrum kan beboerne opholde sig eller de kan nyde udsigten fra de mange balkoner, der er adgang til fra de enkelte boenheder. Det er enkelt og hurtigt at komme til disse gårdhaver, mens det er mere kompliceret at komme ud af huset. På grund af de store vinduespartier og anvendelse af lyse farver er huset lyst og indbydende. Brugerinddragelse igennem hele projektet.

Plejecenteret er opført som lavenergiklasse 2015.