Holbæk Kommune Social Øst

Adresse: Anders Larsensvej, 4300 Holbæk

Sagsansvarlig: Hanne Engvang

Bygherre: Holbæk Kommune

Areal: 1.500 m²

Periode: 2013

Byggesum: 8,5 mio. kr.

Rådgivning: Totalrådgivning

Samarbejdspartnere: Terkel Pedersen Rådgivende Ingeniører

Ombygning af den bevaringsværdige hovedbygningen i Holbæk Kasserne til fremtidig brug for administration til Tilsyn øst. Bygningen stod som den var opført i 1920, uberørt og med den eksisterende struktur intakt. Opgaven var at omdanne den oprindelige bygning til brug for 70 medarbejder med de forskellig krav som høre til en velfungerende arbejdsplads, med en respekt for de eksisterende træk i bygningen blev bevaret. For at trække dagslys ind i den dybe bygningen blev en lang indervæg erstattet af en smuk gennemgående glas væg som fremadrettet skulle danne ramme for små 4 mandskontor samtidig med at man fik skabt lys og gennemsyn i bygningen. De to hovedtrapper blev på enkelt vis oppudset på undersiden af alle trappeløb så den gamle organiske form blev understreget. Det rå murværk blev bevaret og træværket blev malet i lyse farver i harmoni med resten af huset. For at tilgodese gældende lovgivning blev der på nænsom vis indsat en elevator i den eksisterede bygningskrop.