Børnehuset Guldminen

Adresse: Ejbovej 2, 4632 Bjæverskov

Sagsansvarlig: Nils Næsted

Bygherre: Køge Kommune

Areal: 850 m²

Periode: 2006-08

Byggesum: 11 mio. kr.

Rådgivning: Totalrådgivning

Samarbejdspartnere: Lemming & Eriksson Rådgivende Ingeniører A/S, Lassen Landskab A/S, Niels Jordan ApS

Børnehuset Guldminen er en integreret daginstitution med plads til 83 børn i alderen 0 til 6 år.

Projektet omfatter opførelse af et nyt børnehus opdelt i to afsnit, ét for børnehavebørn og ét for vuggestuebørn. Afsnittene samles af et stort fællesrum. De enkelte stuer har hver deres børnehusindgang i reduceret højde, hvor der er en udvendig dør i lav højde, som kun børnene kan komme igennem. Særligt for børnehuset er deres legerum med badekar, hvor børnene kan eksperimentere med vand hele året. Derudover er der etableret liggeafsnit til de sovende børn. Landskabet omkring institutionen lægger op til mange timers varierende leg, læring og ophold for børn og voksne, og der fokuseres på natur og miljø bl.a. i den selvforsynende køkkenhave.

Kullegaard vandt projektet i en arkitektkonkurrence med sit forslag til en særprægede, tidssvarende og fremtidssikrede institution.