Chr. Hansen Pilot Plant

Adresse: Bøge Allé 10, 2970 Hørsholm

Sagsansvarlig: Simon Møgelhøj

Bygherre: Chr. Hansen A/S

Areal: 580 m²

Periode: 2015

Byggesum: 13,2 mio. kr.

Rådgivning: Totalrådgivning, design, projektering, udbud, tilsyn og byggeledelse

Samarbejdspartnere: Niras Rådgivende Ingeniører

Arbejdet omfatter udvidelse af Chr. Hansen Pilot Plant. Den nye pilotplant ligger centralt i anlægget ved Chr. Hansen. Ved ankomsten ser man direkte mod den nye pilotplant facade og den nye bygning ses af alle der besøger området. Det eksisterende bygningskompleks ligger som en organisme og strækker sig ud i landskabet. Facaderne er inddelt i retningsløse kvadrater, som understøtter bygningernes bevægelser op og ned i bakkerne og ud i landskabet. Den nye pilotplant tager motivet med kvadratet op og lægger sig op ad arkitekturen i auditoriebygningen. Således er der sammenhængskraft i det store anlæg. Samtidig med at der bygges en ny pilotplant opgraderes facaden på den eksisterende pilot plant, idet de eksist. sinusplader udskiftes og der skabes et ensartet ydre på de to bygninger. Den nye pilotplant fremstår som en lukket boks, hvor der er skåret ”huller” som udgør vinduer, døre og porte. Motivet med et tilbagetrukket indgangsparti, er en gentagelse fra det eksist. bygningskompleks. Det tilbagetrukne indgangsparti markerer, hvor der er indgang i facaden og giver mulighed for at stå i ly og læ ved ankomst og afgang.