Børnenes Hus i Hvalsø

Adresse: Søvej, 4330 Hvalsø

Sagsansvarlig: Nicolas Munkø

Bygherre: Lejre Kommune

Areal: 1.300 m²

Periode: 2014

Byggesum: 16,5 mio. kr.

Rådgivning: Arkitektrådgivning

Samarbejdspartnere: Oluf Jørgensen A/S, Thing Brandt Landskab ApS

Kullegaard deltog i Lejre Kommunes konkurrence om en ny daginstitution i Hvalsø som erstatning for tre eksisterende institutioner. Projektet skulle rumme 130 børn fordelt på seks grupperum til vuggestue, børnehave og legestue til dagplejen. Endvidere skulle der skitseres en udvidelsesmulighed til i alt 210 børn.

Vores forslag tager udgangspunkt i landsbyen og er udformet som en klynge naivistisk udformede huse samlet omkring et stort fællesrum. Hvert af husene indeholder et grupperum med tilhørende garderobe og toiletter, og børnene oplever således at have hjemme i deres eget hus som en del af en helhed, ligesom i en landsby.

Landskabet rundt om institutionen er også organiseret med temaer, som er kendt fra landsbyen såsom gårdpladsen, skoven, køkkenhaven, fælleden og vildnisset.